Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че често мисли прекалено много за предстоящите мачове в Шампионската лига и в резултат избира „глупава тактика“, но не би променил нищо в подхода си, предава БТА. Испанецът и ръководените от него футболисти очакват домакинството си на Атлетико Мадрид утре вечер в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Гуардиола два пъти е печелил турнира като старши треньор на Барселона, но вече 11 години не може да стигне отново до върха в престижната европейска надпревара.

„В Шампионската лига винаги премислям прекалено много нещата и измислям нова тактика, така че утре ще видите същото. Мисля много и затова имам много добри резултати. Щеше да е скучно, ако винаги избирах отборът ми да играе по един и същи начин. Ако хората смятат, че играем еднакво срещу Атлетико и Ливърпул, това не ми харесва“, каза Гуардиола с голяма доза сарказъм в отговор на журналистически въпрос на днешната си пресконференция.

„Футболистите са различни, така че обмислям много нещата и измислям някоя глупава тактика. Тази вечер ще използвам вдъхновението, за да може утре да избера невероятна тактика“, заяви Пеп Гуардиола, който добави, че съперникът не играе толкова дефанзивно, колкото хората смятат.

„Симеоне не иска да предприема рискове при изграждането на атаката, но съперникът определено има класни изпълнители в нападение“, допълни испанският специалист.

Полузащитникът на Манчестър Сити Бернардо Силва се присъедини към думите на Гуардиола и похвали испанския шампион.

„Не знаем какво точно ще ни покажат по време на мача, но знаем, че ще са агресивни и няма да ни оставят много свободни пространства. Чака ни труден мач“, категоричен бе 27-годишният португалец.

„Те са много организиране и има специфичен стил на игра. Няма да ни е лесно, но ще следваме плана на треньора“, каза още Бернардо Силва.

Снимка: БГНЕС