Манчестър Сити няма да спести нито един паунд, за да се сдобие с нова си суперзвезда в нападението си. Твърди се, че Гражданите са се съгласили да плащат на седмица на Ерлинг Холанд невероятните 500 000 паунда! 

Според „Дейли Мейл“ нападателят на Борусия Дортмунд ще се превърне в най-скъпо платеният футболист във Висшата лига, след като условията му вече са уточнени с неговите агенти. За сравнение Кевин де Бройне в момента получава по около 385 000 лири седмично. 

Сега остава от Сити да активират клаузата за откупуването му от Борусия, което не би трябвало да е проблем. Небесносините ще платят едва около 75 милиона евро за ижрача, а договорът му ще бъде за 5 сезона. 

От Дортмунд твърдят, че на този етап няма нищо договорена и от клуба преговарят и с Реал Мадрид и Пари Сен Жермен. Сити обаче е на път да се пребори за услугите му предвид факта, че баща му носи екипа на тима преди около 20 години. 

През този сезон на „Етихад“ нямат голяма звезда в нападение, след като не успяха миналото лято да вземат Хари Кейн и често Габриел Жезус е използван на фланга. От новата кампания обаче, отборът ще има истинска машина за голове в лицето на младия норвежец.