Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обобщи очакванията си за реванша с Реал Мадрид на пресконференцията на клуба.

"Ще видим как ще се събуди Кайл Уокър утре. Тренира, но трябва да изчакаме. При нас няма почивка, играем всеки три дни, защото сме във Висшата лига", коментира испанецът, цитиран от БТА.

"Нормално е в Реал да мислят, че ако играят добре, ще стигнат до финала. Същото го мислим и ние", каза Гуардиола като коментар на думите на Лука Модрич.

"Ние сме два добри отбора, това се видя преди седмица. Те са шампиони на Испания, ние ще се опитаме да станем шампиони на Англия. Още преди седмица казах, че щом сме стигнали до полуфиналите, ще се опитаме да бъдем на втори пореден финал. Ще има моменти, в които ще контролираме топката, ще има моменти на преход, ще има много неща през тези 90 минути", каза още треньорът.

"Въпросът е какво научаваме от опита. Можем да повторим същите грешки. Различно е, не можем да сравняваме с миналата година - как ще се събудят момчетата, в какво състояние на духа ще бъдат. Факт е, че сме били често в подобна ситуация през последните години, че сме били тук и можем да се справим със ситуацията. Но това не е гаранция, че ще играем добре. Знаем, че трябва да дадем най-доброто, за да стигнем финал", разсъждава Гуардиола.

"Възможно е да трябва да играем по-добре от първия мач, за да продължим. Но може и да играем по-лошо и да спечелим. Никой не знае. Понякога получаваш това, което не заслужаваш, друг път не взимаш заслуженото. Нужно е да играем невероятно добре, за да спечелим", вярва мениджърът.

"Ще поздравя Анчелоти за това, че спечели испанското първенство. Вече го направих миналата седмица. Възхищавам му се, бил е в най-големите първенства, във фантастични отбори. Освен това е изключителна личност. Познавам го от много години и винаги, когато съм с него, съм спокоен - контролира перфектно емоциите си", каза той за колегата си.

"Не съм гледал Ел Класико, видях само репортаж, но не видях много, защото онзи ден не игра Бензема. Анчелоти направи  нещо с Модрич, което няма навика да прави. Така че този мач не е показателен. Имам добра връзка с Шави, но не съм го търсил за съвет. Той има играчи, които ние нямаме, а ние разполагаме с футболисти, каквито той няма", завърши Пеп Гуардиола.