„Проклятието на Яя Туре” е същинската причина за мъката на Манчестър Сити и феновете на тима в Шампионската лига, припомня „Дейли Мейл”. 

Миналата година отборът загуби финала от Челси, а снощи претърпя невиждан срив и отпадна, след като водеше с 1:0 до 90-ата минута и имаше преднина от 4:3 след първата среща. 

Английското издание веднага припомни случилото се от 2018-а, когато агентът на Яя Туре Дмитри Селук разкри, че Гуардила е бил проклет от африкански шамани никога повече да не триумфира в надпреварата. 

По онова време той бе оставил полузащитника на пейката в последната му година в отбора, което доведе и до коментари, че всъщност не обича футболисти от Черния континент. 

„С действията си срещу Яя, който е клубна легенда и това, че не го пускаше да играе, той настрои цяла Африка срещу себе си. Много от феновете спряха да подкрепят Манчестър Сити, а съм сигурен, че много шамани ще направят така, че той да не спечели повече Шампионската лига. Това ще бъде едно Африканско проклятие за Гуардиола. Времето ще покаже, дали съм прав или не” заяви тогава агентът на Туре. 

Ето обаче, че 4 години по-късно, Гуардиола така и не може да триумфира в Европа, а и този сезон е на път да се превърне в пълна катастрофа, ако тимът допусне грешка и изпусне и титлата във Висшата лига.