Пеп Гуардиола очаквано се скъса да хвали Кевин де Бройне, след като снощи белгиецът вкара 4 пъти при разгрома над Уулвърхемптън с 5:1. 

Така Манчестър Сити дръпна с 3 точки пред Ливърпул и се нуждае от 4 точки от оставащите си два мача, за да триумфира отново като шампион на Англия. 

Наставникът дори отправи и послание към конкурентите като обяви, че с идването на Ерлинг Холанд Гражданите ще бележат още повече. 

„Какво мога да кажа? Във втората част от сезона Кевин е повече от перфектен. Той винаги се стреми да дава асистенции, но през тази кампания определено иска и да вкарва повече. Вкара срещу Челси, вкара срещу Реал и все важни попадения. Много съм щастлив за него, защото да вкараш 4 гола на този етап от сезона е от голямо значение“ заяви Гуардиола. 

Белгиецът вече има 15 попадения през  сезона като е реализатор №1 на Ман Сити в шампионата. Той се разписа и в двата мача с Ливърпул, а през зимата донесе и успеха над Челси с 1:0. 

„През годините сме говорили много за неговото позициониране, за това да бъде по-близо до наказателното поле и за бележи повече. И през този сезон той бе по-добър и по-добър в това отношение. Мисля, че вече дори се наслаждава да вкарва. Преди изпитваше най-голямо удоволствие от асистенциите“ добави наставникът, чийто тим е първият в елита, спечелил 5 поредни мача с поне 3 гола разлика, като головата разлика е 22:1 в тези мачове. Пеп коментира и идването на Холанд. 

„Той определено ще ни помогне да бележим още повече. В крайна сметка обаче най-важни са победите. Той е вкарал много попадения до момента в кариерата си, а ние ще се опитаме да му помогнем да вкара още повече. Приоритетът обаче винаги ще бъде да спечелим мача и всеки да играе на максимално добро ниво“.