Агентът на Филип Кръстев Николай Жейнов коментира ситуацията около полузащитника на Левски и неговото бъдеще на “Герена”. Мениджърът заяви, че има сериозен интерес към клиента му, но приоритет за полузащитника е оставането му при сините и през следващия сезон.

“Футболните специалисти оценяват, че последните шест месеца Филип направи наистина голям фурор. Първото, което е, че той намери място, където пасна, клубът повярва в неговите възможности. Израстването му наистина е много голямо. Това се доказва и от статистическите му показатели. Гледахме данните на няколко фирми, които дават пълна картина за класата на всеки футболист и се оказва, че Филип е на трето или четвърто място в Европа по показатели в неговата възраст и на този пост”, каза Жейнов пред Блиц.

“Желанието ни е да остане в Левски към момента, но не всичко зависи от нас. Надявам се в следващите няколко седмици да имаме развитие. Т.е. Манчестър Сити да решат и да намерим общи точки и той да продължи развитието си тук. Не бих желал да коментирам, но не липсва интерес. В момента имаме договор с „Манчестър Сити Груп“. Казали сме нашето желание. Благодарим на всички клубове, които се интересуват от него, но приоритет в момента ни е Левски”.

“Да, от Ботев (Пловдив) изявиха желание. Има и други клубове, които се интересуват от него, но наистина желанието ни към момента е да остане в Левски”, каза още Жейнов.