Нюкасъл готви оферта от 50 млн. паунда за защитника на Манчестър Сити Нейтън Аке. Мениджърът на “свраките” Еди Хау искаше нидерландеца още през януари, но тогава двата клуба не успяха да се разберат за цената.

Аке беше привлечен в Сити от Борнемут за 40 млн. паунда през 2020 година. Именно в Борнемут Хау бе треньор на Аке в продължение на четири години.

Нидерландецът не е сред титулярите на “Етихад” и въпреки, че преди него Пеп Гуардиола предпочита Рубен Диаш, Аймерик Лапорт и Джон Стоунс, “гражданите” ще искат да си избият парите, платени за него преди две години.  

Самият Аке би желал да продължи кариерата си на друго място, където да играе постоянно. Голямата цел пред защитника е да намери място в националния отбор на Нидерландия за Световното първенство в Катар.

Смята се, че нападателят на Реймс Уго Екитике ще бъде сред новите попълнения на Нюкасъл. Младокът ще струва 36 млн. паунда на “свраките”. Сред трансферните цели е и плеймейкърът на Лион Лукас Пакета, който да последва сънародника си Бруно Гимараеш. Нюкасъл се интересува и от крилото на Байер Леверкузен Муса Диаби, който би струвал около 40 млн. паунда.