Шампионът на Англия Манчестър Сити обяви официално трансфера на Ерлинг Холанд от Борусия Дортмунд. 21-годишният норвежки нападател сложи подписа си под договор за пет сезона, който влиза в сила от 1 юли.

Преди 22 години Манчестър Сити привлече и бащата на Ерлинг Холанд - Алфи Холанд. Настоящата звезда на норвежкия футбол обаче пристига на стадион "Етихад" с впечатляващо резюме, след като вкара 86 гола в 89 мача за Борусия в рамките на два сезона и половина.

Преди това той реализира 49 гола в 77 мача като тийнейджър за отборите на Молде в Норвегия и Ред Бул Залцбург в Австрия. За правата на Холанд Манчестър Сити плати 67 милиона лири на Борусия Дортмунд.

"Това е голям ден за мен и моето семейство. Винаги съм гледал мачовете на Манчестър Сити и много харесвам футбола им през последните сезони. Няма как да не харесваш стила на игра на този отбор. Той е вълнуващ, атакуващ, което е перфектно за играч като мен", каза таранът пред клубния сайт на "гражданите".

"В тима има толкова много играчи от световна класа, а Пеп (Гуардиола) е един от най-великите мениджъри на всички времена, така че смятам, че съм на правилното място, на което да осъществя амбициите си. Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се развивам като футболист. Уверен съм, че мога да направя това тук. Това е чудесен трансфер за мен и нямам търпение да започна подготовка с тима", каза още Холанд.

За националния отбор на Норвегия Ерлинг Холанд има 20 гола в 22 мача.