Ерлинг Холанд заяви, че трансферът му в Манчестър Сити от Борусия Дортмунд е „страхотен“ за кариерата му, като норвежецът се цели в това да донесе още трофеи на шампионите на Англия. Сити обявиха миналия месец, че са спечелили борбата за подписа на нападателя, след като активираха откупната му клауза на стойност 51 млн. паунда.

Трансферът на Холанд в редиците на „гражданите“ бе официализиран, като норвежкият национал подписа петгодишен договор, за да последва баща си Алфи Инге Холанд, който игра за Сити между 2000-2003. „Това е горд ден за мен и моето семейство. Винаги съм наблюдавал Сити и обичах да го правя в последните сезони. Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се подобря като футболист, и съм уверен, че мога да го сторя тук. Това е страхотен трансфер за мен и нямам търпение да започна предсезонна подготовка“, каза той, цитиран от Тема спорт.

Пристигането на Холанд на „Етихад“ слага край на търсенето на централен нападател за Сити, които останаха без един от талисманитеси Серхио Агуеро в края на миналия сезон. Опитите на клуба да привлекат голмайстора на Тотнъм Хари Кейн удариха на камък, но това не попречи на тима на Пеп Гуардиола да стане шампион на Висшата лига за четвърти път в последните пет години с една точка разлика пред втория Ливърпул. Въпреки това, „небесносините“ останаха агонизиращо близо до втори пореден финал в Шампионската лига, след като отстъпиха на бъдещите шампиони Реал Мадрид с 5:6 в общия резултат.

Холанд има 23 гола в 19 мача в най-престижния европейски клубен турнир за Дортмунд и РБ Залцбург, като от него се очаква да донесе бленувания за феновете на Сити трофей. „Има толкова много първокласни играчи в този състав и Пеп е един от най-великите мениджъри на всички времена, така че вярвам, че съм на правилното място, където да осъществя амбициите си. Не може да не се се възхитиш от начина им на игра, вълнуващо е и те създават много голови положения, което е отлично за футболист като мен“, добави новият централен нападател на „гражданите“, който реализира впечатляващите 86 гола в 89 мача за Дортмунд.

Снимка: БГНЕС