Германският Борусия Мьонхенгладбах привлече японския дефанзивен полузащитник Ко Итакура от Манчестър Сити. През миналия сезон 25-годишният Итакура игра под наем в друг местен отбор Шалке 04, помагайки за спечелената промоция в Бундеслигата.

Японецът подписа договор до юни 2026 година, обявиха от Борусия Мьонхенгладбах, пише БТА. За Шалке 04 футболистът реализира 4 гола в 31 мача. Клубът от Гелзенкирхен обаче не успя да задържи Ко Итакура в редиците си, заради по-високите финансови параметри. Според информациите, Борусия е заплатил около 5 милиона евро за трансфера на полузащитника.

„Ко е бърз и много тактически дисциплиниран футболист, който може да играе на различни позиции в защита. Той имаше няколко добри опции да продължи кариерата си и сме доволни, че го убедихме да се присъедини към нашия клуб“, коментира спортният директор на отбора от Мьонхенгладбах Роланд Виркус.

Итакура подписа с Манчестър Сити през януари 2019 година, но така и не изигра официален мач за английския гранд, а бе пратен под наем в нидерландския Грьонинген за два сезона и половина, преди да премине в Шалке 04. Футболистът има и 12 мача за националния отбор на Япония.