Новото попълнение на Манчестър Сити Ерлинг Холанд има специални клаузи в договора си, които могат да му позволят да напусне още преди края на контракта си и то за не толкова големи суми. 

Норвежецът, който бе привлечен от Борусия Дортмунд за 60 милиона евро с опция сумата да се увеличи с още 40 милиона и подписа за 5 години с Гражданите до 2027-а, бе искан силно и от Реал Мадрид, но предпочете да играе на Острова. 

В Англия обаче не се позволява да бъдат вписвания неустойки за предварително разтрогване на контрактатите, както е в Испания и както от Реал обявиха, че тази клауза на Винисиус е 1 милиард евро например. 

Вестник „Марка” обаче съобщава, че при Холанд това е заобиколено по някакъв начин, като са включени клаузи, които позволяват при непостигането на определени спортни цели, нападателят може да поиска да напусне срещу определена сума. 

Така през 2024-а цената му ще бъде 200 милиона евро, а през 2025-а – 175 милиона, което със сигурност означава, че в Реал ще следят внимателно ситуацията на играча и ще стискат палци Ман Сити да губи финали и първенства.