Рахийм Стърлинг се раздели с Манчестър Сити с емоционално съобщение до ръководството и феновете на клуба. Английският национал ще премине в Челси в близките часове срещу 50 млн. паунда. Според медиите в Англия Стърлинг е отлетял за Лос Анджелис, за да се присъедини към новите си съотборници, където ще подпише и договора си. Той ще бъде за 5 години, а крилото ще прибира по 300 000 паунда на седмица.

„Седем сезона. 11 големи трофея. Спомени за цял живот“, това бе заглавието на писмото на Стърлинг.

„До треньорския щаб, който изигра голяма роля за моето развитие през годините, до моите съотборници, които станаха повече от това да са хора, с които деля съблекалнята. До помощниците, до администрацията, до феновете, които винаги са подкрепяли мен и първия отбор и до всички свързани с Манчестър Сити. Винаги ще ви уважава. Какво пътуване бе само.

Благодаря за всички върхове и спадове. Спадовете, които имахме понякога, тестваха силите и решителността ни и ми помогнаха да стигна до тук, да намеря най-добрата версия на себе си. Пристигнах в Манчестър 20-годишен. Днес напускам като мъж. Благодаря за всеотдайната подкрепа, за мен беше чест да нося фланелката на Манчестър Сити“, пише още Стърлинг.