Защитникът на Брайтън Марк Кукурея вдигна бунт в клуба и подаде молба за трансфер, в опит все пак да премине в Манчестър Сити. 

Испанецът е недоволен от високата цена, която Чайките искат  за него, като те вече отказаха 30 милиона паунда от шампионите. 

Твърди се, че южняците искат 50 милиона лири за крания бранител и на този етап няма сближаване на позициите на двата клуба, като никой не е готов да направи компромис. Очакванията са и молбата на играча да бъде отхвърлена. 

Кукурея блесна през миналия сезон, когато Брайтън го купи от Хетафе за 15 милиона и той направи серия силни мачове, с което привлече вниманието към себе си. 

Той има договор  за още 4 години с Чайките, което дава спокойствие на клуба и това е една от причините организацията твърдо да отстоява първоначалната си позиция, надявайки се измъкне още по-голяма сума за него. 

Сити търси още един играч на позицията като подкрепа на Жоао Кансело, но на този етап не е ясно доколко Гражданите са склонни да вдигнат предложението си за Кукурея и затова на засега сделката остава в задънена улица.