Серхио Агуеро постави под въпрос решението на Манчестър Сити да продаде нападателя Рахим Стърлинг на Челси през това лято.

Шампионите на Висшата лига се разделиха с английския национал срещу 50 милиона паунда, а аржентинецът бе съотборник с него шест години на "Етихад".

Стърлинг вкара впечатляващите 131 гола за седем сезона за Сити, включително рекордните си 31 през кампанията 2019/20, и помогна на "гражданите" да спечелят 11 трофея през този период, включително четири титли във Висшата лига.

"Не разбирам продажбата на Стърлинг. Има моменти, в които в Сити вземат странни решения", заяви Кун. Аржентинецът намекна още, че напускането на Стърлинг ще има неблагоприятно въздействие върху Ерлинг Халанд и предположи, че на норвежкия голмайстор ще му трябва време да се адаптира в Англия след две години и половина в Борусия Дортмунд.

Всъщност звездата направи доста невзрачен дебют преди няколко дни във финала за Суперкупата с Ливърпул.

"Той беше твърде свикнал с Германия - коментира цитираният от webcafe.bg Агуеро. - Халанд си мислеше, че няма проблеми, но тогава се появи Ван Дайк и му каза "добре дошъл във Висшата лига"."