Ерлинг Холанд отправи предупреждение към претендентите за короната на Манчестър Сити, че ще се подобри в конкурентната среда на английския футбол, подготвяйки се за официалния си дебют във Висшата лига.

Норвежецът се откроява сред трансферите в Премиършип, като 20-те клуба похарчиха до тук през лятото над 1 млрд. паунда за нови попълнения.

22-годишният футболист отбеляза 86 гола в 89 мача за Борусия Дортмунд, но заяви, че изискванията за игра под ръководството на мениджъра Пеп Гуардиола са били причина за избора му да играе в Сити.

„Като млад играч, играейки за Пеп Гуардиола, играейки за най-добрия клуб в Англия, трябва да продължа да се развивам и да подобрявам много аспекти от играта си. Точно това ми харесва във футбола, винаги можеш да се развиваш, винаги можеш да се подобряваш“, започна той за Sky Sports.

Английският шампион е вече петият клуб в кариерата на Холанд след престои в Брюне, Мьолде и Ред Бул Залцбург, преди да се присъедини към Дортмунд. „Част от играта е да излезеш извън комфортната ти зона, което и правя и харесвам, защото можеш да се развиеш повече и като човек".

"Аз съм играч, който е гладен за голове, който дава 100% от себе си, който иска да печели всеки един мач. Това са прости, но и много важни неща“, коментира още норвежкият национал. Холанд не дебютира успешно за шампионите, когато пропусна няколко изгодни ситуации при загубата от Ливърпул с 1:3 в спора за трофея Къмюнити Шийлд в събота.

Въпреки това, той няма да позволи това да му повлияе негативно в подготовката за първата поява във Висшата лига този уикенд. „Ти един вид забавляваш хората. Съдят те всекидневно за това, което правиш на терена и трябва да покажеш това, на което си способен, и да даваш най-доброто от себе си".

"За мен като нападател, това е нещо, върху което не мога да наблягам, защото ако мислиш твърде много, може да правиш неща, които не искаш да правиш. Ще бъде трудно и това е чаровното на Висшата лига. Първенството е красиво и тежко, точно заради това е и най-популярното в света“, завърши Холанд.