Представянето на Ерлинг Халанд срещу Уест Хем трябва да е смълчало критиките към нападателя, сигурен е мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола. Норвежкият национал, който бе привлечен за 51 милиона лири от Борусия Дортмунд, отбеляза два гола за победа на шампионите на Англия с 2:0 срещу Уест Хем.

"Преди седмица твърдяха, че не можел да се адаптира към Висшата лига, а сега го поставят редом до Тиери Анри, Алан Шиъръ и Кристиано Роналдо", каза с усмивка мениджърът, цитиран от БТА.

"Той е изключително талантливо момче и завършен нападател. Познавам го вече от месец и видях колко добре приема критиките. Прави го със спокойствие и продължава да тренира. Сега май предстои да видим как реагира на похвали". Халанд откри резултата през първото полувреме от дузпа, която сам пожела да бие.

"Много ми хареса как взе топката и тръгна уверено към бялата точка. Изглеждаше готов да се сбие с който и да е, ако някой се бе осмелил да я поиска. Хубаво е да имаш самочувствие, целеустременост и непоклатим характер. Разбира се, хубаво е и да вкараш, както направи той", продължи Гуардиола.

Халанд затвори мача 25 минути преди края, когато се възползва от извеждащ пас на Кевин Де Бройне. 22-годишният норвежец обаче така и не стигна до хеттрик, тъй като Гуардиола го извади от игра десетина минути по-късно.

"Имал съм късмета да бъда треньор на Лионел Меси и от времето ми с него знам, че вкара ли два гола, той иска и трети. Ако вкара три, иска четири. Ако вкара четири, иска пет", каза още каталунският мениджър.

"На най-големите голмайстори никога не им стига. Те винаги искат да вкарват още и още, но в същото време аз трябва да давам игрово време на повече хора".