Борусия Дортмунд пожела голямата надежда от школата на Манчестър Сити Коул Палмър с договор за наем до края на сезона. Младешкият национал на Англия е сред любимците на Пеп Гуардиола и може да играе по крилото и зад нападателя.

Все пак Гуардиола трябва да вземе решение за 20-годишния талант до края на следващата седмица, когато затваря трансферния прозорец. Освен Борусия Дортмунд и други европейски клубове следят с интерес развитието на Палмър.

Проблемът пред младока е, че получава малко игрово време в Манчестър Сити. В Англия твърдят, че Гуардиола обмисля Палмър да грабне титулярното място от следващия сезона, когато евентуално да бъде продаден Рияд Марез. В сряда младокът вкара един от головете за равенството 3:3 срещу Барселона.

В същото време Борусия Дортмунд вече разви по прекрасен начин английските таланти Джейдън Санчо и Джуд Белингам. Първият бе продаден за голяма трансферна сума на Манчестър Юнайтед, а Белингам също е желан от големите европейски клубове, а цената му също е внушителна.

„Коул има специални качества пред наказателното поле, трудно е да се намери талант като неговия. Когато е с топка в крака, в повечето случаи атаката завърша с удар във вратата, а това не се намира лесно“, коментира Пеп.