Новата суперзвезда на Манчестър Сити Ерлинг Холанд може да вкара забележителните 70 гола за сезона във Висшата лига, ако продължи да бележи по същия начин, изчислява „Скай Спортс“. 

Норвежецът отбеляза забележителните 10 попадения в първите 6 мача от сезона, за да демонстрира невероятните си качества, като направи два поредни хеттрика срещу Кристъл Палас и Нотингам. 

Холанд има невероятните 1,86 гола на всеки 90 минути, като е реализирал попаденията си от 15 точни изстрели, което означава, че му трябва по удар и половина във вратата, за да вкара. Освен това той вкарва на всеки 13,2 докосвания на топката, което също е забележителна ефективност. 

Бившият нападател на Борусия Дортмунд почти винаги е на точното място пред вратата и сякаш привлича топката към себе си, след като 6 от головете му са от вратарското поле. 

Той има само една асистенция и като цяло не  участва толкова много в разиграването на топката, но пък за сметка на това демонстрира изключителни голови умения. 

Да отбележи 70 гола със сигурност би било невероятно и няма как да се случи. Ако е здрав обаче, вече изглежна абсолютно гарантирано, че той ще подобри рекорда на Анди Коул и Алан Шиърър от по 34 попадения в рамките на една кампания в Премиър Лийг.