Манчестър Сити обърна Борусия Дортмунд и победи с 2:1 в мач за забравяне от група G на Шампионската лига, игран на стадион "Етихад".

Първият четвърт час беше изключителна мъка за зрителите, защото и двата отбора не сътвориха нито една опасна атака. Гостите от Дортмунд отправиха първия точен изстрел, но Салих Йозкан направи нещо като силно подаване в ръцете на Едерсон.

Веднага след почивката доскорошните съотборници в Дортмунд Марко Ройс и Ерлинг Халанд можеха да направят мача интересен, но и двамата пропуснаха. Германецът шутира неточно, а норвежецът - в ръцете на вратаря.

Все пак Борусия поведе десетина минути след рестарта чрез Джуд Белингам. Ройс центрира в пеналта отляво и английският национал засече безпощадно с глава.

В средата на второто полувреме Халанд нацели гредата от външната й страна. Дълго време не се виждаше как Сити ще може да изравни, но в 80-ата минута защитникът Джон Стоунс го стори с тупалка извън наказателното поле.

В 84-ата минута манчестърци сътвориха пълен обрат, а Халанд наказа бившия си отбор по феноменален начин с акробатично изпълнение. Кансело центрира ефектно с външен фалц, а норвежецът вкара от въздуха с неудобния в ситуацията ляв крак.

Така Манчестър Сити оглави групата с пълен актив от 6 точки, а Борусия остава на втора позиция с три пункта.


Манчестър Сити - Борусия Дортмунд 2:1

0:1 Джуд Белингам - 56'
1:1 Джон Стоунс - 80'
2:1 Ерлинг Халанд - 84'