Манчестър Сити разби с 3:0 като гост Уулвърхямптън, а головото чудовище Ерлинг Холанд не спира да чупи рекорди с попаденията си.

Това беше една от първите срещи в английската Висша лига след кончината на кралица Елизабет II и на "Молиню" отдадоха заслужена почит.

На терена "Гражданите" решиха всичко през първото полувреме с попадения на Джак Грийлиш и Холанд, а после Майкъл Колинс от "Вълците" получи директен червен картон. След почивката и Фил Фодън се разписа.

С победата Сити събра 17 точки и се качиха на върха. Уулвс остава с 6 т. и се намира на 16-та позиция. В следващия кръг хората на Пеп Гуардиола приемат градския съперник Манчестър Юнайтед (2 октомври), докато "Вълците" гостуват на Уест Хям.


Гонсало Гедеш започна на мястото на Саша Калайджич, който получи тежка контузия в коляното по време на дебюта си. Бившият нападател на Челси Диего Коста, който беше привлечен като свободен агент за заместник на австриеца, не беше включен в групата заради липсва на физическа подготовка.

Пеп Гуардиола направи три промени от мача с Борусия Дортмунд (2:1) в Шампионска лига през седмицата. Рубен Диаш, Бернардо Силва и Фил Фодън смениха съответно Нейтън Акел, Илкай Гюндоган и Рияд Марез. 

Двубоят на "Молиню" започна с минута мълчание в памет на кралица Елизабет II, след което беше изпълнен и новият химн на Великобритания: "Бог да пази Краля".

Първото полувреме се разви мечтано за английския шампион. Още преди да е изтекла 1-ата минута, Фил Фодън с чудесен пас с пета изведе Кевин Де Бройне по фланга. Белгийската звезда центрира във вратарското поле, където Джак Грийлиш се оказа най-бърз и засече за 1:0!

Малко по-късно гол на Родри беше отменен за засада, но в 16-ата минута на сцената излезе Ерлинг Холанд. Головото чудовище на "Гражданите" получи добър пас от Бернардо Силва на границата на пеналтерията, овладя топката и с мощно изпълнение преодоля Жозе Са за 2:0!

Така Холанд вкара 100-ия си гол в последните 99 мача във всички турнири, 11-ия във Висшата лига и се превърна в първия футболист, който се разписва в първите си четири гостувания в първенството на Англия. Норвежецът отбеляза и в седма поредна клубна среща. За последно той направи това между октомври и ноември 2020 г. с Борусия Дортмунд

В 23-ата минута Са спаси силно изпълнение на Родри, а в 33-ата минута кошмарът за Уллвс стана пълен, след като Майкъл Колинс получи директен червен картон за зверско нарушение с бутоните срещу Грийлиш. До края на полувремето Сити изцяло контролираше мача, но до нов гол не се стигна.

След почивката нещата на терена не се промениха значително и в средата му Холанд  отправи нов снаряд, но този път Са се разтегна и изби. В 69-ата минута Сити сложи точка на спора. Де Бройне намери Фодън в наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл покачи на 3:0!

60 секунди по-късно мачът беше прекъснат, за да се отдаде почит на кралица Елизабет II, която управлява Обединеното кралство 70 г., най-дълго в цялата история. Тя беше аплодирана от целия стадион, след което мачът се поднови, но това беше последното значимо събитие и Сити спечели с 3:0.

Уулвърхямптън – Манчестър Сити 0:3

Голмайстори: 0:1 Грийлиш (1), 0:2 Холанд (16), 0:3 Фодън (69)

Уулвърхямптън: Са, Джони, Колинс, Килман, Айт-Нури (81-Семедо), Моутиньо, Нунеш, Невеш, Нето (86-Кембъл), Гедеш (70-Б. Траоре), Поденсе (70-Хи-Чан Хуан)
Мениджър: Бруно Лаже

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Диаш, Аканжи, Кансело, Родри (81-Гомес), Де Бройне (72-Гюндоган), Бернардо (72-Марез), Фодън (72-Алварес), Холанд, Грийлиш (77-Палмър)
Мениджър: Пеп Гуардиола

Ст.: "Молиню"
Съдия: Антъни Тейлър
Жълти картони: Нунеш, Невеш (Уулвърхямптън); Родри (Сити)
Червен картон: Колинс 33‘ (Уулвърхямптън)

Снимка: БГНЕС