Полузащитникът на Манчестър Сити Калвин Филипс може да пропусне Световното първенство по футбол в Катар заради контузия на рамото, която може да изиска хирургическа интервенция. 26-годишният играч не бе в групата на Сити при класичексата победа над Уулвърхемптън с 3:0 като гост в събота следобед, въпреки че бе в състава при успеха над Борусия Дортмунд в Шампионската лига в сряда.

Филипс се присъедини към шампионите на Висшата лига от Лийдс Юнайтед през лятото и бе титуляр под ръководството на селекционера на Англия Гарет Саутгейт. Той няма да вземе участие в предстоящите двубои на „Трите лъва“ от Лигата на нациите срещу Италия и Германия, като BBC съобщава, че от Сити обмислят той да легне под ножа.

Предвид факта, че остават само още девет седмици до началото на Световното, всеки по-дълъг престой в лазарета може да означава, че той автоматично пропуска турнира, а ако се завърне навреме, физическото му състояние ще бъде под въпрос. До тук през кампанията Филипс има едва три появи за „гражданите“ – за общо 14 минути.