Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отхвърли информациите, че в договора на Ерлинг Халанд има откупна клауза след победата над Копенхаген с 5:0 в групите на Шампионската лига. 

„Не е вярно. В договора на Халанд няма такава откупна клауза за Реал Мадрид или който и е да е друг отбор“, заяви Гуардиола по повод твърденията в някои медии, че Реал Мадрид ще има възможност да привлече норвежкия нападател през 2024 година.

„Не можем да контролираме слуховете или това, което хората говорят. Тревожа се само за нещата, които можем да контролираме. Важно е, че Халанд се адаптира бързо към отбора. Смятам, че е щастлив тук. Искаме всички наши футболисти да са щастливи. Тук хората го харесват, той се чувства добре, така че това е най-важното“, коментира Пеп Гуардиола за тарана, който отбеляза два гола при успеха над датския тим.

Гуардиола добави, че решението да смени норвежеца на почивката не е било предварително планирано, но той като Сити вече имаше преднина от три гола, той се е възползвал от възможността да даде почивка на нападателя.

„Ако мачът бе по-завързан, той щеше са остане на терена, но при тази ситуация, беше по-добре да си почине. Ерлинг иска същото като нас – да побеждаваме. Той направи хеттрик в предишните мачове. Разбира се, ако беше играл още 45 минути, щеше да има още възможности за гол, но ние искаме всички да получат шанс“, каза още испанският специалист.

„Представихме се на ниво. Копенхаген се защитаваше наистина добре“, добави цитираният от БТА Гуардиола, а по повод контузията на Кайл Уокър, той обясни: „Става дума за нещо в коремната област. Не знам колко дълго ще отсъства. Трябва да говорим допълнително с лекарите. Надявам се да се завърне навреме за Световното първенство, както и Калвин Филипс. Знам, който е важен Мондиал 2022 за футболистите, но честно казано сега нямам повече информация.“