„Много съм ядосан на Ерлинг, защото не вкара 3 гола”. Така се пошегува мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след победата над Саутхемптън с 4:0 вчера. 

След 3 поредни хеттрика норвежецът се разписа само веднъж, при това след като интригата бе приключила, тъй като вкара последния гол. Той обаче вече има 15 в първенството през сезона. 

„В същото време съм доволен, че не отбеляза 3 пъти, защото така петицията, че трябва да бъда изгонен от Висшата лига, тъй като е робот, няма как да бъде изпълнена и това е хубаво” добави наставникът, а след това това добави и вече по-сериозно. 

„Той отново бе много полезен, защото се бореше и пазеше топката. Определено смятам, че игра много добре. В крайна сметка очакванията към него са страшно високи и едва ли не всеки път хората очакват да вкара по 3 или 4 пъти, но и сега той се разписа и ни помогна” изтъкна специалистът, чийто тим поне временно излезе начело в класирането. 

В Англия пък преброиха 21 поредни подавания между играчите на Сити преди Холанд да отбележи попадението си, с което Сити вкара поне по 4 гола в 5-о поредно домакинство, коео за последен път бе направил Тотнъм през 1963-а.