Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола остана възхитен и засипа с похвали тинейджъра Рико Люис, който се разписа при победата над Севиля снощи  с 3:1. 

17-годишният футболист стана най-младият, който се разписва в дебюта си в Шампионската лига, като изравни резултата малко след почивката. Впоследствие Кевин де Бройне влезе от пейката и Гражданите вкараха още два пъти, за да завършат на върха в групата. 

„Ние виждаме какво прави той всеки ден. В този клуб не раздаваме подаръци. Не може просто защото е фен на Ман Сити и е от академията да бъде на терена. Трябва да си го заслужи. Много бързо обаче видяхме, че в това момче има нещо специално. Има още много да се подобрява, но виждаме колко силно играе в средата на терена, а освен това е отличен при центриранията и пробивите си“ заяви Гуардиола. 

Люис остана на терена до 85-ата минута и определено е на път да се превърне в поредната перла от академията на клуба, която пробива в първия тим. Фил Фодън вече го направи, а и Коул Палмър е използван все по-редовно от Гуардиола.