От Манчестър Сити планират да дадат нов договор на младия Рико Люис, който проби в първия тим напоследък, съобщава „Дейли Мейл“. 

18-годишният тинейджър бе титуляр в последните 3 срещи на отбора, а освен това демонстрира много добра игра, като е на път да откаже клуба от привличането на нов краен бранител. 

От настоящия контракт на Люис има още повече от 4 години, но Гражданите планират да започнат разговори с него през следващите седмици и да подобрят значително условията на споразумението. 

В момента младокът получава едва по 5000 паунда на седмица, като сега се очаква заплатата му да бъде увеличена многократно. Подобен път изминаха Фил Фодън и Коул Палмър, които през последните сезони също прогресираха сериозно, като халфът се превърна и в ключова фигура и в националния тим. 

Ще бъде интересно да се види дали мениджърът Пеп Гуардиола ще заложи на Рико Люис и в предстоящите два мача срещу Челси, както и срещу Манчестър Юнайтед и Тотнъм, които са в средата на месеца. Босът не бе доволен от физическото състояние на Жоао Кансело, но мнозина очакват още утре вечер той да бъде титуляр на „Стамфорд Бридж“.