Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че ще бъде трудно тимът му да настигне Арсенал в надпреварата за титлата във Висшата лига в Англия, пише агенция „Ройтерс“. Испанският специалист също така смята, че на отбора ще са необходими 100 точки в шампионата, за да запази титлата си.

Арсенал, воден от бившия помощник на Гуардиола – Микел Артета, води с 8 точки пред „гражданите“, които са с мач по-малко. „Артилеристите“ направиха равенство 0:0 срещу Нюкасъл във вторник вечер и пропусна да увеличи аванса си в подреждането на 10 точки. Манчестър Сити може да намали разликата с лидера, ако победи Челси в четвъртък.

„Начинът, по който можем да намалим преднината на Арсенал е да играем добре и да печелим мачове“, заяви Пеп Гуардиола на пресконференция по-рано днес.

„По начина, по който Арсенал се представя, те ще преминат границата от 100 точки. Ако продължат така, ние няма да успеем да ги догоним. Трябва да сме почти перфектни от този момент нататък и да се надяваме те да загубят точки. Вчера бяха отлични срещу Нюкасъл, но видяхте какво се случи“, добави Гуардиола.

Попитан за трудностите, които изпитва Челси, испанецът коментира: „Така е във Висшата лига. Всеки отбор е труден съперник. Точно затова на въпросите за прогнози в началото на сезона казвам, че не зная. Никой не знае какво ще се случи. Ще видим какво ще се случи сега след Мондиал 2022. Може да станат доста неща. Няма значение на коя позиция си, защото винаги е трудно“, каза още наставникът на Манчестър Сити.

Гуардиола обяви, че по-късно ще бъде преценено дали защитникът Аймерик Лапорт ще бъде на линия за срещата с Челси, но двубоя със сигурност ще пропусне централният бранител Рубен Диаш.