Манчестър Сити се класира за четвъртия кръг в турнира за ФА Къп, след като елиминира намиращия се в сериозна криза Челси с кроткото 4:0.

Английският първенец изигра доминиращо първо полувреме, в което изкова класическа преднина само за четвърт час игра чрез попаденията на Рияд Марез (23'), световния шампион Хулиен Алварес (30') и Фил Фоудън (38').

Куриозното е, че гостите от Лондон нямаха нито една голова възможност за първите 45 минути, срещу цели девет за "гражданите", от които шест бях в очертанията на вратата.

Десетина минути след рестартирането на играта Челси все пак отправи първи удар, който се оказа и точен. Стрелбата на Мейсън Маунт не беше за подценяване, но вратарят на Сити Стефан Ортега внимаваше.

Към края на срещата столичани пробваха няколко шута, които или бяха блокирани, или бяха лишени от необходимата точност. И точно когато изглеждаше, че може и да падне почетен гол, манчестърци смазаха съпротивата на клетия си опонент. В 83-ата минута Сити получи дузпа за нарушение на Кулибали срещу Фоудън. Марез застана зад топката и не сбърка - 4:0.

Манчестър Сити е в преследване на седми трофей в турнира, с което би изравнил шестия във вечната класация Астън Вила. Отпадналият Челси дели третото място в надпреварата с осем отличия.

В следващата фаза Манчестър Сити ще играе срещу Оксфорд или Арсенал, който държи рекорда с 14 отличия за ФА Къп.