Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обобщи представянето на тима си в мача от 20-ия кръг на Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед (1:2) и говори за „головата суша“ от три мача на Ерлинг Халанд. 22-годишният норвежец има 24 мача за Манчестър Сити този сезон, като отбеляза 27 гола и направи 3 асистенции.

Може би трябва малко по-често Халанд да получава пасове в последната третина. Опитахме се да му центрираме топката, но знаехме, че Шоу и Варан ще го последват. Създаването на голови положения не е лесно. 

Юнайтед допусна един гол в последните си домакински мачове във Висшата лига. Вкарахме един гол – успяхме да направим добър последен пас, последно центриране. Давам кредит на Юнайтед за качеството, което имат и играчите, с които разполагат.

Играхме добре, както през всичките шест години, които прекарахме заедно. Ние монополизирахме притежанието на топката, а Манчестър Юнайтед се защитаваше и чакаше положения, от които се възползва в точния момент. Не е лесно да се защитаваш на 30 или 40 метра от вратата“, заяви Гуардиола пред Manchester Evening News.