Манчестър Сити победи с 3:0 Уулвърхемптън в двубой от 21-ия кръг на Висшата лига. Ерлинг Холанд донесе успеха с четвъртия си хеттрик в английския елит. Така „гражданите“ се приближиха на две точки от лидера Арсенал, който по-късно днес играе с Манчестър Юнайтед, а има и още един мач по-малко.

Домакините диктуваха събитията на терена, но вратарят на „вълците“ Жозе Са имаше великолепни намеси при удари на Холанд и Джак Грийлиш.

Логичното се случи в В 41-ата минута, когато Рияд Марез напредна добре и отклони за Кевин де Бройне, който центрира в пеналта, където Холанд се извиси над всички и стреля с глава за 1:0.

В продължението на първата част Грийлиш получи в наказателното поле, освободи си пространство и отправи мощен шут, но Колинс изби с глава пред голлинията.

В 51-ата минута Илкай Гюндоган бе съборен в пеналта и бе отсъдена дузпа в полза на Сити, а Холанд бе точен от бялата точка. Веднага след това удар на Марез с глава премина покрай страничния стълб.

В 55-ата минута шампионите оформиха класическия резултат. Жозе Са допусна груба грешка, Холанд получи пред празната врата и не сбърка.

След това гол на Марез бе отменен заради засада. Даниел Поденс пък опита да прехвърли Едерсон, но вратарят на домакините внимаваше и реагира добре. В 73-ата минута Де Бройне изведе резервата Хулиан Алварес сам срещу вратаря, а аржентинският нападател стреля, но Жозе Са спаси с крак.

След загубата Уулвс остава на 17-а позиция, като само по-добрата голова разлика го разделя от зоната на изпадащите.