След като за пореден път направи хеттрик, Ерлинг Холанд отново се записа в дебелите книги с рекордите. Норвежецът наниза и трите попадения за успеха 3:0 над Уулвърхемптън в мач от  Висшата лига. Това е четвърти хеттрик на Холанд от началото на сезона в първенството. Той вече има повече подобни постижения в кариерата си отколкото Кристиано Ронадо, който има 3. Холанд е изиграл само 19 мача до тук.

Норвежецът вече има 25 гола в елита на Англия. Няма друг играч, който да е стигнал до тази граница за по-малко мачове. За сравнение досега най-доброто постижение в това отношение беше на Кевин Филипс, който вкара първите си 25 гола в елита на Англия за 26 мача. На Анди Коул му бяха нужни 27 мача, а на Алън Шиърър и Фернандо Торес – по 34.

Що се отнася до бройката хеттрици, там Холанд е с обиколки пред останалите. Досега най-бързо достигналия кота 4 хеттрика във Висшата лига бе Рууд ван Нистелрой. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед се нуждаеше от 65 мача, за да вкара 4 хеттрика. Луис Суарес имаше нужда от 81 мача за 4 хеттрика, а Алън Шиърър – 86. Холанд го направи за 19 мача.

Само още един хеттрик е нужен на Холанд до края на сезона, за да изравни абсолютния рекорд за една кампания. Той принадлежи на Алън Шиърър вкарал 5 хеттрика през сезон 1995/96. Тогава обаче сезона във Висшата лига беше с 42 мача.

Холанд е вкарал своите 25 гола от общо 74 удара към вратата на противниците. За сравнение рекордьора по попадения за Манчестър Сити Серхио Агуеро се нуждаеше от 150 удара, за да вкара първите си 25 гола.