Пеп Гуардиола беше доста умерен в изказванията си, след като неговият Манчестър Сити надделя с 1:0 над Арсенал в четвъртия кръг на ФА Къп.

Шампионите на Англия победиха с гол на Нейтън Аке в равностоен сблъсък, а Гуардиола предупреди, че следващата им среща ще бъде съвсем различен двубой. Двата тима се борят и за титлата във Висшата лига и ще се срещнат за първенство след малко повече от две седмици.

"Играчите ми са много щастливи. Това не беше Премиър лийг, а съвсем друг турнир. Радваме се, че продължаваме напред, след като отстранихме последователно Челси и Арсенал. Следващият мач на "Емиратс" ще е коренно различен", убеден е Пеп.

"Микел не прави големи ротации в Премиър лийг. Тогава на терена ще са Зинченко и Йодегор, ще има по-голяма преса. Сега имаме броени дни до следващия ни двубой с Тотнъм, който отново ще бъде като финал. Мислим мач за мач. ФА Къп е важен турнир и сме доволни от победата, но този резултат ще бъде забравен при следващата среща с Арсенал", допълни каталунецът, цитиран от webcafe.bg.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета беше разочарован след отпадането и каза, че тимът му е можел да постигне повече.

"Наистина съм разочарован. Смятам, че можехме да постигнем повече в този мач. Една ситуация реши всичко. Срещата беше оспорвана и един момент определи крайния изход. Смятам, че можехме да се справим по-добре в тази ситуация от гледна точка на дисциплина, когато топката е в нашето наказателно поле", каза Артета.

"Имахме своите шансове в мача, но не ги използвахме. Можем да извлечем много позитиви, особено от гледна точка на това как подходихме към двубоя и как се борихме докрай. Този съперник е труден за побеждаване, но ние се сборихме здраво. В големите моменти, в големите мачове, тогава трябва да направиш разликата. Само така се печелят тези сблъсъци", добави наставникът.