Крайният защитник на Манчестър Сити Жоао Кансело ще премине под наем в състава на Байерн Мюнхен, съобщи британският журналист Дейвид Орнстийн от The Athletic.

Според Орнстийн двата клуба са на финалната права в преговорите и сделката е въпрос на часове. Съгласие за трансфера има и от страна на португалския бранител.

Раздялата между Манчестър Сити и Кансело е доста изненадваща, тъй като 28-годишният бранител бе твърд титуляр в селекцията на Пеп Гуардиола в последните няколко сезона. Той започна като титуляр за "гражданите" във всички 15 мача от Висшата лига преди началото на световното първенство в Катар, но след него има изиграни пълни 90 минути само веднъж. Португалецът изобщо не се появи в игра в последните два двубоя на Манчестър Сити от първенството.

Кансело пристигна в Манчестър през 2019 година от Ювентус. През този сезон той има 26 мача за "гражданите" с два гола във всички турнири. В кариерата си той е защитавал още цветовете на Интер, Валенсия и Бенфика. За националния отбор на Португалия защитникът има 41 мача и седем попадения.