Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола говори за обвиненията срещу клуба за финансови нарушения.

Съобщават се всякакви екстремни сценарии за наказание на "Гражданите" – от изваждане на точков актив, до изхвърляне в Чемпиъншип и отнемането на шест титли, които ще бъдат разделени между Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които във въпросните сезони завършиха точно зад шампионите от "Етихад".

Но според Гуардила, отличията на Сити не могат да бъдат заличени, независимо от резултатите от разследването на Висшата лига.

"Тези моменти ни принадлежат. Те абсолютно ни принадлежат, независимо от присъдата. Те ни принадлежат. Не знам дали сме отговорни за това, че Джерард се подхлъзна на "Анфийлд". Ние ли бяхме виновни? Уважавам Джерард, но този момент принадлежи на нас".

"Моментите, които споделихме през годините заедно, ще бъдат решени от Висшата лига... Но знам, че спечелихме и знам как го направихме. Знам колко усилия сме положили", каза Гуардиола.

Припомняме, че през сезон 2013/14 капитанът на Ливърпул Стивън Джерард се подхлъзна и загуби топката в мач с Челси, което доведе до гол, а лондончани в крайна сметка спечелиха с 2:0. Преди този мач Ливърпул водеше с три точки пред Сити три кръга преди края на първенството, но в крайна сметка Сити спечели титлата по невероятно драматичен начин.

Снимка: БГНЕС