Лайпциг и Манчестър Сити си поделиха по едно полувреме, за да завършат 1:1 на германска земя и да оставят развръзката в 1/8финала от Шампионската лига за реванша в Англия след 3 седмици. 

Гостите от Англия доминираха до почивката и логично поведоха след гол на Риад Марез, но след паузата домакините се подориха значително и заслужено изравниха чрез Йошко Гвардиол. 

За домакините Кристофър Нкунку бе на пейката, след като наскоро се завърна след дълго отсъствие. Гостите отново бяха с четирима в защита, а в отсъствието на Де Бройне, Риад Марез, Джак Грийлиш, Бернардо Силва и Ерлинг Холанд действаха в нападение.  
 
Още от началото Сити започна да доминира, като Кайл Уокър бе изнесен много високо по терена и действаше на практика като крило. Защитата на Лайпциг обаче се справяше. В 14-ата минута след корнер на Марез Диаш засече, но прати топката право в ръцете на Бласвих.  
 
Малко по-късно Марез стреля в стената от пряк свободен удар, а Холанд бе доста изолиран. Гостите контролираха напълно мача, но без да имат много ситуации стигнаха до попадение в 27-ата минута.  
 
Пресата на Гражданите предизвика грешка при домакините, Грийлиш подаде напред, като намери Марез, след  това топката мина зад гърба на играч на домакините и алжирецът с отличен удар стреля в мрежата, давайки предимство на отбора си.  
 
Последва още една ситуация пред английския тим, при която Холанд не се ориентира и не успя да засече отблизо. В 36-ата минута играещият силно Грийлиш бе близо до попадение, но прати топката малко встрани от целта.  
 
След корнер Родри също пропусна да намери целта, като бе неточен с глава. В крайна сметка паузата дойде при аванс за гостите и без нищо опасно пред вратата на Едерсон.   
 
След почивката обаче, домакините се активизираха и заиграха по-активно в нападение. Това обаче отвори пространства за Сити и удар на Марез бе блокиран. Последва добра атака на Лайпциг и удар над гредата с глава на Хенрикс. Само секунди след това влезлият от пейката краен бранител бе изведен отлично от Собослай сам срещу Едерсон, но стреня неточно. Голям пропуск наистина! 

Това мобилизира още повече германците, а Гражданите загубиха контрола. Мачът стана по-бързо и остър. В 63-ата минута Андре Силва се справи с двама защитници и стреля по диагонала, като опита да прехвърли Едерсон, но вратарят се справи. Нкунку също влезе. 

В 69-ата минута Холанд можеше да реши всичко, когато се измъкна от Гвардиол, но стреля неточно. И почти веднага след това логичното се случи и Лайпциг изравни. Едерсон изби удар на Собослай, а след корнера Гвардиол засече топката отблизо във вратата. Гостите искаха нарушение на защитника, но такова нямаше. 

Сити можеше бързо да си върне предимството, но опасен удар на Гюндоган бе спасен от Бласвих. Удар  на Марез пък бе блокиран. Инициативата отново бе за гостите, но в един момент към края стана ясно, че равенството сякаш устройва и двата тима и именно при този резултат приключи двубоя. 

Лайпциг – Манчестър Сити    1:1 
 
0:1     Марез 27 
1:1    Гвардиол 70 

Лайпциг: Бласвих, Клостерман (46 Хенрикс), Орбан, Гвардиол, Халстенберг, Лаймер, Шлагер (82 Айдара), Собослай, Форсберг (66 Нкунку), Вернер, Андре Силва (82 Поулсен)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Диаш, Аке, Бернардо Силва, Родри, Гюндоган, Марез, Грийлиш, Холанд