Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на ФА Къп. Тимът на Пеп Гуардиола тресна 3:0 Бристол Сити като гост в 5-ия кръг от най-стария футболен турнир.

"Гражданите" откриха резултата още в 7-ата мин. Точен бе Фил Фоудън. В 74-ата той направи 2:0. В 81-ата мин Кевин де Бройне оформи крайния резултат.

Мениджърът на "небесносините" даде почивка на част от основите си футболисти. Извън стартовия състав останаха голямата звезда на Сити Ерлинг Холанд, Родри и други.

Домакините от Бристол, който играят в Чемпиъншип, пък влязоха в мача без да имат загуба от началото на годината.


Не бяха изминали и 60 сек и гредата спаси Бристол. Шут на Калвин Филипс от границата на наказателното поле срещна рамката на вратата.

Бристол отговори на хвърлената ръкавица. В 3-ата мин Самюъл Бел се възползва от груба грешка на Аканджи и стреля опасно, но ударът му бе избит от бранител на Сити.

В 7-ата мин гражданите откриха. Точен бе Фил Фоудън.

Английският национал чакаше на задна греда и засече хубавия пас на Рияд Марез. От близка дистанция и на празна врата Фоудън не сбърка.

Кевин де Бройне напредна мощно към половината на домакините в 23-ата мин и само добрата намеса на бранител на Бристол предотврати нов гол във вратата им.

Секунди по-късно топката попадна у Рияд Марез. Алжирецът пробва да изненада стража на домакините Макс О'Лиъри, но ударът му от малък ъгъл не затрудни вратаря.

Бомбен шут на Де Бройне профуча в аут в края на първата част.

Фоудън се измъкна от защитата на Бристол в 48-ата мин. Младият футболист пусна успореден пас на голлинията, но никой от неговите съотборници не успя да засече паса му.

Хулиан Алварес пропусна да вкара от чиста позиция в 53-ата мин.

Гражданите опитваха да решат срещата с втори гол, но трудно стиганага до чисто голово положение. Тимът на Пеп тотално доминираше, но липсваше завършващия удар.

Де Бройне изпълни фаул от удобна позиция в 60-ата мин, но ударът му срещна стената.

Алварес завърши с хубав удар поредната бърза атака на Сити. Шутът на световния шампион с Аржентина обаче попадна в обсега на стража на Бристол.

Домакините стигнаха до най-добрата си възможност в 71-ата мин. Рубен Диас сбърка на тъча. Топката му бе отнете от играч на Бристол, който веднага я запрати в наказателното поле. Там обаче ударът с глава на нападателя на тима не намери целта и излезе в аут.

В 74-ата мин гражданите решиха всичко. Играчите на Пеп разиграха по брилянтен начин в наказателното поле. Топката стигна до Фоудън, който за втори път се разписа в срещата.

С гол шедьовър на Кевин де Бройне резултата стана класически. Белгиецът с мощен шут с десния крак от над 30 метра прониза стража на домакините в 81-ата мин.

В 86-ата мин Алварес получи в наказателното поле. Нападателят стреля, топката се отби в ръката на бранител на домакините, ала реферът не отсъди дузпа.