Атакуващият халф на Манчестър Сити Фил Фодън призна, че му е много трудно да стои на пейката, след като напоследък прекара доста време на нея. 

Формата на англичанина спадна и във Висшата лига записа малко минути в последните мачове, след като имаше и контузия, но снощи бе титуляр за ФА Къп и вкара два гола при успеха с 3:0 над Бристъл Сити, който класира Гражданите за 1/4финалите. 

„Сега се чувствам отлично и съм готов на 100%. Последните седмици бяха един от най-тежките периоди в кариерата ми, но в крайна сметка всеки преминава през такива моменти, така че трябва да преодолее. Изпитвах дискомфорт, който бе остави извън терените, а когато не играя футбол съм много ядосан“ заяви Фодън. 

Въпреки отсъствието си той все пак има 32 участия, в които вкара 12 гола и даде 5 асистенции, а мениджърът Пеп Гуардиола за пореден път се спести похвалите си за 22-годишния англичанин. 

„Динамика, ритъм, работоспособност, той просто е изключително качествен играч. Кариерата му непрекъснато върви нагоре. През този сезон имаше някои трудности и бе разочарован, но сега отново е готов за ключовата част от сезона“ заяви Гуардиола.