Несигурността за това кой ще е следващият селекционер на националния отбор на Бразилия по футбол предизвиква тревога сред играчите, като вратарят Едерсон заяви, че футболистите обсъждат помежду си "голямата вероятност" това да е Карло Анчелоти, съобщи "Ройтерс".

Досегашният треньор Тите напусна поста си след отпадането на Селесао на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар от Хърватия. Бразилската федерация излезе със становище през февруари, в което отрече информацията, че е постигнала устна договора с Анчелоти, който все още има договор с Реал Мадрид до 2024 година.

"Има голяма вероятност той да дойде", каза Едерсон пред репортерите преви мача на Бразилия в Мароко на 25 март. Вратарят на Манчестър Сити призна, че е говорил с бразилски футболисти, които са играли под ръководството на италианския треньор в Реал Мадрид, като Каземиро, Винисиус Джуниор и Едер Милитао.

"Казаха ми, че е изключителен треньор, че всички го харесват и има много успешна кариера. Само погледнете автобиографията му. Ще видим в скоро бъдеще дали ще бъде тук или не", каза вратарят.

"Надявам се да имаме нов треньор скоро. Чувствам тази нужда, защото има много спекулации. Дали ще бъде бразилски или чуждестранен треньор? Ние също се притесняваме", призна Едерсон.