Манчестър Сити победи с 3:0 Шефилд Юнайтед и се класира за финала за Купата на Англия. "Гражданите" се наложиха над тима от Чемпиъншип с хеттрик на Рияд Марез. Така 6-кратният първенец в турнира очаква своя съперник от утрешния втори полуфинал между Манчестър Юнайтед и Брайтън.

"Остриетата" започнаха отлично и можеха да поведат още във 2-ата минута. След ъглов удар защитата на Сити не се ориентира добре, топката стигна до Ндиайе, който стреля от отлична позиция, но вратарят Щефан Ортега се намеси и предотврати попадение. 

В 15-ата минута Холанд прати топката в мрежата с удар от дистанция, но го направи, след като бе отсъдено нарушение. Преимуществото на тима на Гуардиола бе сериозно, но без голови положения.

Удар на Марез бе неточен, а изстрел на Алварес бе отразен от Фодерингъм. Малко преди почивката Джебисън повали Бернардо Силва в наказателното поле и след разглеждане с ВАР съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Риад Марез и откри резултата.

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд трудно достигаше до ситуации пред вратата на съперника. При една от тях след почивката норвежецът прати топката покрай вратата. Защитата на втородивизионния отбор обаче не успя да се справи с Марез.

Алжирецът сложи край на малката останала интрига с нови два гола в рамките на пет минути. В 61-ата минута халфът отне топката от играч на Шефилд на центъра, тръгна на самостоятелен пробив, влезе в пеналта, мина между двама играчи и с удар по земя направи 2:0.

Малко по-късно Марез вкара третия си гол след подаване на Грийлиш. Това е първи хеттрик в полуфинал за ФА Къп от 1958-а година, когато това прави Алекс Доусън от Манчестър Юнайтед.

Веднага след това Грилийш и Холанд бяха заменени от Кол Палмър и Фил Фодън. В последните секунди на редовното време Алварес можеше също да се разпише, но стреля в аут.