Невероятното голово постижение на Ерлинг Холанд го отличава от всички останали футболисти във Висшата лига през сезона, смята мениджърът на Арсенал Микел Артета, цитиран от "Ройтерс". Испанският специалист говори преди дербито между двата отбора на върха на класирането.

Холанд води в класирането на голмайсторите, като има 32 попадения или с 8 повече от нападателя на Тотнъм Хари Кейн и с 12 повече от Айвън Тони от Брайтън. Норвежецът е много близо и до подобряването на рекорда на Мохамед Салах от Ливърпул за най-много голове във Висшата лига.

Холанд има общо 48 гола в 42 мача във всички турнири за Сити, като 12 от тях са в Шампионската лига.

"Като погледнете числата, не може да се сравняват с никой друг", каза Артета. "Той е способен на това и всичко се подреди добре за него. Дори и с него отборът им има капацитет да играе по друг начин", каза още испанецът.

Арсенал гостува на Манчестър Сити в сряда с надежда, че отново ще вземе аванс в борбата за титлата след три поредни равенства.

"Работим върху заплахата, която може да ни създаде Сити, както и върху слабостите им, знаем къде са. Сити започва от вратаря, силни са, когато притежават топката. Могат да правят много неща, така че трябва да може да се адаптираш към това", смята Артета.

Арсенал е непобеден в последните си 5 мача във всички турнири, но няма успех над Манчестър Сити от 2016 година насам в първенството.

Сити е без загуба в 16 срещи във всички турнири, след като падна то Тотнъм в началото на февруари - отборът записа 13 победи и 3 равенства.