Брентфорд победи с 1:0 Манчестър Сити и записа исторически дубъл във Висшата лига срещу шампиона. Итън Пинок вкара единственото попадение. Така "пчеличките" за втори път през сезона се наложиха над тима на Пеп Гуардиола, след като го победиха с 2:1 на "Етихад" през ноември.

"Гражданите" излязоха без повечето от титулярите си, включително и голмайстора Ерлинг Холанд.

Още в четвъртата минута Палмър се опита да открие резултата, но Давид Рая отрази неговия изстрел. Атаката продължи, като последвалият удар на Алварес беше блокиран за корнер. След това Филипс опита далечен шут по земя, който се оказа несполучлив. В 10-ата минута Уиса разтресе далечната греда, но така или иначе беше маркирана негова засада.

В 20-ата минута Итън Пинок получи възможност да стреля, но го направи много неточно. Следващата голова възможност дойде чак в 36-ата минута, когато Едерсон изби удар отблизо на Бен Мий.

Последва корнер, при който именно Мий стреля с глава, но не намери целта. Пет минути след това Виталий Янелт пробва две волета, като първото беше блокирано от Филипс, а при второто топката прелетя над вратата. В оставащото време до почивката Серхио Гомес и Алварес направиха пропуски.

В 52-ата минута Палмър опита да прехвърли Рая, но го направи неубедително и вратарят улови топката с лекота. Малко след това домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Рико Люис, но подобно решение не последва.

Няколко минути по-късно първо Алварес, а след това и Гомес пропуснаха да се разпишат. Франк Ониека и Мбемо пък не успяха да вкарат за домакините. Брентфорд все пак изчака своя момент, който дойде в 85-ата минута. Домакините направиха отлична атака, която завърши с победния гол на Пинок.

Тимът на Томас Франк остана на 9-то място в крайното класиране, на 2 точки от 7-ия Астън Вила, който се класира за Лигата на конференциите.