Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган, който все още се бори за требъл с английския си отбор, се завръща в националния отбор на Германия за приятелските мачове през юни, обяви селекционерът Ханци Флик. Халфът пропусна мачовете на Бундестима през март.

Гюндоган е част от осемте футболисти на Германия, които се завръщат в националния тим, като сред тях са още защитникът на Реал Мадрид Антонио Рюдигер, халфът на Борусия Дортмунд Юлиан Брандт и нападателят на Байерн Мюнхен Лерой Сане.

Заради финала на Шампионската лига, който е между Манчестър Сити и Интер Милано на 10 юни в Истанбул, Гюндоган и Робин Гозенс ще пропуснат първите дни на сбора на Германия, който е предвиден за 7 юни.

Както бе обявено още през март, част от състава не са Томас Мюлер, както и Марио Гьотце, Серж Гнабри и Никлас Зюле.

Германия е домакин на Европейското първенство през 2024 година и няма да минава през квалификациите, като се предвидени 12 приятелски срещи за тима.

Бундестимът ще посрещне Украйна в Бремен на 12 юни за мач №1000 в историята си, четири дни по-късно ще гостува на Полша, а на 20 юни ще домакинства на Колумбия в Гелзенкирхен.

Експериментът на Флик през март с петима дебютанти не бе сред най-успешните, като Германия допусна първа загуба от Белгия от септември 1954 година и първо поражение у дома от този съперник от 1910 година.