Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола успокои притесненията по повод физическото състояние на няколко ключови футболисти на тима преди финала в турнира ФА Къп в събота срещу Манчестър Юнайтед.

Джак Грийлиш, Кевин де Бройне, Рубен Диаш и Мануел Аканджи пропуснаха последния мач на "гражданите" във Висшата лига срещу Брентфорд през миналата седмица. Те вече подновиха тренировки и се очаква да бъдат на разположение, както за мача срещу "червените дяволи" на "Уембли" утре, така и за финала в Шампионската лига на 10 юни в Истанбул срещу Интер.

"Те тренираха добре в последните две занимания. Всички са повече или по-малко добре", заяви Гуардиола.

Испанският специалист потвърди, че вторият вратар на състава Щефан Ортега ще бъде титуляр за двубоя, тъй като Пеп Гуардиола ще се придържа към политиката си за срещите от турнира.

Германският страж, който стартира в два от последните три мача на Манчестър Сити във Висшата лига все още няма допуснат гол във ФА Къп през настоящия сезон.

"Той ще играе. Така действам във ФА Къп. Вратарят, който е играл в течение на турнира, ще играе и във финала", категоричен бе мениджърът на Манчестър Сити.

Титулярен вратар на тима във Висшата лига и Шампионската лига е бразилецът Едерсон.