Отборът на Манчестър Сити е по-спокоен и уверен преди финала в Шампионската лига срещу Интер в събота след като претърпя няколко провала в предишни години, смята защитникът Джон Стоунс.

Английският футболен клуб преследва исторически требъл след като вече спечели титлата във Висшата лига и ФА Къп в Англия.

В турския град Истанбул 29-годишният английски национал и съотборниците му могат да повторят постижението на Манчестър Юнайтед от 1999-а, ако надделеят над италианския гранд.

Стоунс, който преживя разочарованието от загубения финал през 2021 година срещу Челси, заяви, че всички в отбора трябва да се уверят, че историята няма да се повтори.

"Да не допускаме това да се сручи отново. Тогава не бяхме преживявали подобна ситуация. Преживяхме тежко загубата. Чувството е много силно и остава в теб дълго време", каза Джоун Стоунс пред телевизия Sky Sports.

"Не искаме това да се повтаря. Сега изглеждаме по-спокойни и уверени в навечерието на двубоя. Знаем, че трябва да вярваме в себе си и това, което вече постинахме. Има много фактори, които ще окажат влияние по време на мача", добави още защитникът.