Милано вече не е еднолично столицата на футболна Европа. След като Манчестър Сити победи с 1:0 Интер на финала на Шампионската лига в Истанбул, вече два тима от Манчестър са печелили отличието - Юнайтед и Сити. Досега, в рамките на последните 59 години, единствено Милано имаше два отбора печелили турнира на Шампионите - Милан и Интер.

Росонерите бяха първия италиански клуб спечелил отличието. Тимът на Нерео Роко триумфира срещу Бенфика през 1963 г. - първия от общо 7 успеха в надпреварата. Интер взе купата година по-късно, благодарение на тима на Еленио Ерера, а после триумфира оше два пъти.

Манчестър Сити се нареди до градския съперник Юнайтед, който е печелил купата 3 пъти (1968, 1999 и 2008). Рекордът на Милано за два отбора от един град с купата в последните години бе под угроза. През 2014 и 2016 г., Атлетико Мадрид бе много близо до това да спечели трофея и да се нареди до Реал. И в двата случая обаче Дюшекчиите загубиха от големия си съперник.

Милано обаче остава да държи един друг рекорд в турнира. Единственият град, в който е имало първи мач и реванш в елиминациите на един и същи стадион. "Сан Сиро" бе домакин на 3 евродербита. Освен полуфинала през тази година спечелен от Интер, там се играха полуфинала през 2003 г. и четвъртфинала през 2005 г., които Милан спечели срещу градския си съперник.