Ерлинг Холанд не успя да вкара гол във финала на Шампионската лига, но едва ли може да бъде разочарован след първия си сезон в Манчестър Сити. 

Норвежецът помогна на Гражданите да постигнат забележителен требъл, като наниза забележителните 52 гола в 53 мача, от които 36 във Висшата лига, където подобри редица рекорди. 

22-годишният нападател предупреди съперниците на отбора, че това е само началото и заяви, че дори не е мечтал за подобна кампания. 

„И в най-лудите си мечти не мислех, че подобно нещо може да се случи на един 22-годишен футболист като мен. Това обаче показва, че всичко е възможно за едно момче от малък град в Норвегия. Това е нещо, което мотивира деца като мен, да се стараят да се развият, въпреки че тренират в зала в родния ми град. Просто невероятно“ заяви Холанд, който отпразнува триумфа с приятелката си. 

„И преди съм казвал, колко е важно да бъдеш заобиколен от добри хора, хора, на които мога да вяврам и които ми помогнаха страшно много, така че толкова щастлив за своите родители. След няколко дни емоциите ще поотминат, но със сигурност ще искам да изпитам това чувство отново. Ще трябва да защитаваме постигнатото през този сезон. След месец или два всичщо ще е забравено, но така е в живота“ добави нападателят, който вярва, че може да стане още по-силен. 

„Със сигурност мога да се подобря. В този мач при добър ден вероятно щях да вкарам два гола, но това не ме притеснява, защото един финал е най-важно да бъде спечелен, без значение как. Напрежението бе наистина огромно. Страхотно е да работя за специалист като Гуардиола, който много ми помага и очаквам да стана още по-добър през следващия сезон“.