Родри призна, че е отбелязал може би най-важния гол в историята на Манчестър Сити. Испанският халф се разписа във финала в Шампионската лига срещу Интер Милано миналата събота и "небесносините" спечелиха "требъл".

26-годишният Родри се надява Сити да надгради още през следващия сезон и да постигне още множество успехи в европейските клубни турнири.

"Искам да благодаря на отбора. Този успех дойде след дългогодишна и усилена работа в този невероятен клуб. Промяната след пристигането ми тук не беше никак лесна. Благодарен съм за огромното доверие в мен. Културата беше изцяло нова, а сега отбелязах може би най-важния гол в клубната история. Изпращаме един изключителен сезон, заслужаваме го изцяло", заяви Родри пред медиите.

Собственикът на английския клуб Шейх Мансур пътува до Истанбул за финала с Интер, за да гледа Сити на живо за първи път от 2008 година.

"След гола ми оставаше още около половин час и усилието за всички беше огромно. При включването ми в атака първо си помислих, че нападателите не се чувстват комфортно, защото защитата им беше доста сгъстена. Преди да шутирам видях, че има прекалено много хора в наказателното им поле, но резултатът беше изключителен", каза ощe цитираният от БТА испанският национал Родри, който е бивш футболист на Виляреал и Атлетико Мадрид. 

Празненствата в Манчестър ще продължат и в понеделник, когато ще има парад в открит автобус по улиците на града. Сити спечели "требъл" за първи път в историята си и повтори постижението на Манчестър Юнайтед от 1999 година, когато "червените дяволи" триумфираха с титлата във Висшата лига, купата на Футболната асоциация, както и с Шампионската лига. 

Снимка: БГНЕС