Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се направи на "умряла лисица" преди неделния двубоя с Арсенал за "Комюнити Шийлд", който е аналог на Суперкупата. Той заяви, че отборът му не е в добро състояние.

"Приключихме миналия сезон две седмици по-късно от Арсенал и започнахме подготовка две седмици по-късно. Така че не сме в най-добра форма. Трудно ни е в началото на всеки сезон, но се надявам характерът ни да се прояви и да бъдем на ниво.

Райс реши да отиде в Арсенал, желая му всичко най-добро. Той настина е добро момче, важен е за националния отбор на Англия. Арсенал купи наистина добри футболисти. Те не купиха футболисти, за да имат по-голям състав, а привлякоха титуляри. Не съм и очаквал нещо друго", каза испанецът.

Той потвърди желанието си да запази английския национал Кайл Уокър, към когото има интерес от Байерн Мюнхен, както и Бернардо Силва, който е искан от Барселона.

"Кайл и Бернардо, какво мога да кажа? Те са толкова важни за нас. Искаме ги и ще направим всичко възможно да ги запазим", добави специалистът. Гуардиола призна, че хърватският защитник Йошко Гвардиол е пред договор със Сити.

"Гвардиол, какво хубаво име има. Всички знаят, че той е тук. Да се надяваме, че можем да приключим трансфера в следващите часове или дни", завърши Гуардиола.