Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не съмнява в качествата на Коул Палмър, който според него има възможност да блесне в отсъствието на контузения плеймейкър на "гражданите" Кевин де Бройне.

Де Бройне ще претърпи в близките дни операция в родината си в Белгия и вероятно ще отсъства от терените за продължителен период от време.

Палмър, който започна като титуляр в мача за Суперкупата на Европа, вкара изравнителния гол за 1:1 със Севиля, а Сити спечели трофея след изпълнение на дузпи. Десет дни по-рано 21-годишният англичанин вкара и в мача за Къмюнити шийлд с Арсенал.

"Не е нужна да казвам колко добър е Коул Палмър. Знам и това без двата му гола в двата финала. Съжалявам, че миналата година имаше контузии. Но да намериш място в състава на Сити не е лесно в конкуренцията на играчи като Бернардо Силва и Рияд Марез", каза Гуардиола.

В събота Манчестър Сити приема Нюкасъл в първия си мач у дома през новия сезон. Аут за срещата е Джон Стоунс, който е с контузия, както и Бернардо Силва, който е болен. Надеждата на Гуардиола е, че централният защитник Рубен Диаш ще може да се завърне в игра.

Снимка: БГНЕС