Манчестър Сити победи с 2:1 Шефилд Юнайтед като гост и запази пълния си актив от точки след първите 3 кръга във Висшата лига. Ерлинг Холанд откри за гостите, след като по-рано бе изпуснал дузпа, но Джейдън Богъл изравни резултата. Минута преди края на редовното време Родри донесе успеха на шампионите.

Тимът на Хосеп Гуардиола започна по-активно и в 20-ата минута Нейтън Аке да прати топката в мрежата след подаване на Родри. Попадението обаче беше отменено заради засада на испанския халф. 

Малко след това Холанд събра двама защитници около себе си и намери Хулиан Алварес. Аржентинецът опита удар от няколко метра, но не намери очертанията на вратата. В 37-ата минута „гражданите“ получиха дузпа, след като Джом Игън игра с ръка в наказателното поле. Зад топката застана Холанд, който прати вратаря в обратния ъгъл, но топката срещна левия страничен стълб.

Второто полувреме отново започна с по-активна игра на гостите. В 48-ата минута Алварес свали топката пред пеналта, след което Родри я пое и отправи изстрел, който мина над вратата. Малко след това Холанд получи успоредно центриране от Кайл Уокър, но от вратарското поле не успя да намери очертанията на вратата. 

В 58-ата минута Родри шутира отново опита удар, който премина опасно покрай гредата. Малко след час игра Матео Ковачич пусна пас в коридор за Холанд, който от няколко метра опита да прехвърли Фодерингам, но вратарят изби. Секунди по-късно вратарят на домакините изби и шут на Алварес.

Логичното се случи в 63-ата минута и Манчестър Сити откри резултата. Бернардо Силва подаде към Грийлиш отляво. Англичанинът навлезе в наказателното поле, стигна до аутлинията и центрира към далечната греда, където Холанд вкара с глава.

В 71-ата минута гол норвежецът беше изведен сам срещу вратаря и успя да се разпише, но беше поне метър зад линията на защитата и страничният съдия маркира засада.

В следващите минути Шефилд Юнайтед погледна по-смело към вратата на Едерсон. В 74-ата минута след дълго изпълнение на тъч бразиският вратар не се намеси добре и топката се озова в Густаво Хамер. Нидерландецът опита силен удар от границата на наказателното поле, който беше избит от защитник. 

В 85-ата минута „остриетата“ стигнаха до изравнителен гол. Кайл Уокър сбърка в пеналта и подари топката на Бени Траоре. Нападателят опита да намери Хамер, но в краяна сетка топката стигна до Джейдън Богъл, който със силен удар в далечния ъгъл вкара за 1:1.

Малко след това Сити можеше да върне аванса си, но Алварес от 10 метра фронтално срещу вратата прати топката в аут. В 89-ата минута шампионите все пак успяха да отбележат. Ясер Ларуси сбърка до тъчлинията и позволи на Уокър да навлезе навътре. Бранителят опита да намери Алварес, който не овладя добре топката, която обаче се оказа отлична за Родри и испанецът с мощен удар донесе третия пореден успех за отбора си в първенството.

С победата Манчестър Сити излезе еднолично на върха в класирането с 9 точки, а Шефилд 17-ти, без спечелен актив.