Манчестър Сити влиза в първата пауза за национални отбори за сезона без грешка. Гражданите разбиха 5:1 Фулъм у дома и имат 4 победи от 4 кръга във Висшата лига, за да са на първото място в таблицата. Хеттрик заби Ерлинг Хааланд, като добави и асистенция. Хулиан Алварес също се разписа, асистира и спечели дузпа, а имаше и скандален гол на Нейтън Аке.

Манчестър Сити имаше само победи от началото на сезона и искаше да запази първата позиция, на която се настани Уест Хям след победа в петък вечерта. Фулъм пък изненада Арсенал в миналия кръг и измъкна 2:2 срещу Артилеристите.

Лондончани започнаха спокойно и не дадоха на съперника възможности в началото. Положения почти нямаше в първия половин час на мача.

Манчестър Сити поведе с първия си точен удар в мача. Ковачич подаде към Ерлинг Хааланд, който пусна топката успоредно на вратата към Хулиан Алварес, който засече във вратата за 1:0.

Радостта на домакините не трая дълго. Само 121 секунди по-късно Фулъм изравни. След статично положение Тим Рийм прати топката в мрежата на Едерсон.

Въпреки това хората на Гуардиола водеха на почивката след много спорен гол. След корнер Аке засече топката с глава и я прати в ъгъла. Аканджи обаче бе в позиция на засада и се отмести, за да мине топката. Очакваше се попадението да бъде отменено за пасивна засада на Аканджи, но след проверката с ВАР, съдията Майкъл Оливер зачете гола за 2:1.

15 минути след началото на второто полувреме Сити вкара трети гол. Хулиан Алварес изведе Хааланд, който хладнокръвно прати топката в ъгъла – 3:1.

В 68-ата минута Хулиан Алварес бе съборен в наказателното поле и съдията Майкъл Оливер отсъди дузпа. Хааланд бе точен от бялата точка за 4:1. Норвежецът вече има 30 гола в първенството за календарната 2023 г..

Хааланд оформи своя хеттрик в края след подаване на Серхио Гомес. Това вече е 58-ия му гол за Сити, а има и 10 асистенции в своите 59 мача за Гражданите.

МАНЧЕСТЪР С – ФУЛЪМ 5:1

1:0 Алварес 31, 1:1 Рийм 33, 2:1 Аке 45+2, 3:1 Хааланд 58, 4:1 Хааланд 69

МАНЧЕСТЪР С: Едерсон, Уокър, Диаш, Аканджи, Аке, Родри, Ковачич, Доку, Алварес, Фоудън, Хааланд

ФУЛЪМ: Лено, Тете, Диоп, Рийм, Робинсън, Крейни (16 Харис), Рийд, Перейра, Уилсън, Рийд, Хименес